Werkwijze | Valoris Tandartsen | Tandarts Almere
Wij nemen nieuwe patiënten aan
- almere duin -
- almere duin -

Werkwijze

Bij Valoris tandartsen kunt u erop vertrouwen dat wij er alles aan zullen doen om uw bezoek aan ons zo aangenaam mogelijk te maken. Om u van dienst te kunnen zijn en u de zorg te kunnen bieden die u van ons mag verwachten, vragen wij u het onderstaande aandachtig door te lezen.

Inschrijven

Bij ons kunt u zich eenvoudig aanmelden via het inschrijfformulier. Wilt u liever langs komen, dan helpen wij u ook graag verder. Nadat wij uw gegevens hebben verwerkt, nemen wij contact met u op om uw eerste afspraak in te plannen.

Uw eerste bezoek

Wij nemen graag de tijd voor u. Uw eerste afspraak bij de tandarts is een intake van 45 minuten. Hierbij maken wij kennis met u en luisteren wij naar uw wensen en/of klachten. Ook nemen wij uw medische status door, omdat deze van invloed kan zijn op uw gebit en eventuele behandelingen. Wij vragen u o.a. welke medicijnen u gebruikt en de namen en doseringen te noteren op de vragenlijst. Deze gegevens noteren wij in uw dossier. Vervolgens voeren wij een mondonderzoek uit.

Indien het nodig is worden er tijdens het mondonderzoek röntgenfoto’s gemaakt. Wij maken ook mondfoto’s met een camera. Zo kunnen wij veranderingen aan uw gebit (denk bijvoorbeeld aan slijtage van uw tanden) beter monitoren en tijdig actie ondernemen. Na het mondonderzoek informeren wij u over de staat van uw gebit. In samenspraak met u maakt de tandarts een behandelplan.

Ingeval er een behandeling noodzakelijk is, zal dit in een vervolgzitting plaatsvinden, tenzij er sprake is van een acute pijnklacht.

Iedereen is anders en daarom bespreken wij graag wat uw wensen zijn tijdens een behandeling. Zo kan u bijvoorbeeld kenbaar maken de verdoving niet te willen zien. Door rekening te houden met uw wensen, proberen wij te zorgen voor een ontspannen sfeer.

Graag vragen wij u om:

  • Een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) en uw verzekeringspas mee te nemen naar uw eerste afspraak.
  • Uw dossier (inclusief digitale röntgenfoto’s) op te vragen bij uw vorige tandarts en naar ons te laten mailen.

Afspraken annuleren

Als u een gemaakte afspraak wenst te annuleren, verzoeken wij u om dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of per mail te melden. Indien u later annuleert, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gereserveerde tijd. Helaas krijgt u deze kosten niet vergoed van uw zorgverzekeraar.