Esthetische tandheelkunde | Valoris Tandartsen | Tandarts Almere
Wij nemen nieuwe patiënten aan
- almere duin -
- almere duin -

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is dé oplossing om oneffenheden in uw gebit te verhelpen. Bent u ontevreden over de kleur en/of vorm van sommige tanden en kiezen in uw gebit? De tandartsen bij Valoris Tandartsen hebben zich gespecialiseerd in een ruim aantal esthetische behandelingen die het gebit kunnen helpen verfraaien. Hierbij kunt u denken aan tanden bleken, witte vullingen en facings.

Tanden bleken

Onze tanden verkleuren met de loop der jaren door onze drink-, eet- en rookgewoontes. Om uw tanden er weer fris uit te laten zien en uw uitstraling een boost te geven kan het bleken van tanden een oplossing zijn. Uw tandarts beoordeelt wat voor u de mogelijkheden zijn.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw tanden veilig en prettig thuis te bleken. Voordat u de bleekbehandeling kunt starten maken we graag twee afspraken met u. Tijdens de eerste afspraak maken we afdrukken van uw gebit zodat er speciale bleeklepels voor uw boven- en onderkaak kunnen worden gemaakt. Na een week zijn de bleeklepels klaar en kunt u deze ophalen. De lepels draagt u gedurende 4 tot 10 nachten met een speciale bleekgel erin. We leggen u natuurlijk precies uit hoe u dit het beste kunt doen. Na een paar nachten zult u al snel weer met een stralende lach de deur uit kunnen zonder dat u hier veel energie in hoeft te steken.

Dit maakt thuisbleken een veilige en makkelijke manier van tanden bleken.

Witte vullingen

Om er voor te zorgen dat uw gebit er zo gezond mogelijk blijft uitzien wanneer een vulling noodzakelijk is, maken wij witte restauraties. De witte restauraties bestaan uit composiet of porselein zodat ze goed aansluiten bij de rest van uw gebit. Oude vullingen van donkergrijze kleur kunnen door ons worden vervangen om uw gebit er weer fris uit te laten zien.

Welk materiaal het beste bij uw gebit past, zal voor de behandeling worden afgestemd met de tandarts.

Facings

Facings zijn dunne schildjes van composiet of porselein die gemaakt worden om de vorm en kleur van uw tanden te verfraaien. Composietfacings worden in één zitting vervaardigd. Voor composietfacings hoeft er nauwelijks aan het gebit geslepen te worden. Voor de porseleinen facings zijn er minstens twee zittingen noodzakelijk. Vaak is het wel nodig om aan het gebit te slijpen zodat er bijvoorbeeld geen ondersnijdingen zijn. De porseleinen facings worden daarna door de tandtechnieker vervaardigd.

Voorwaarden

Esthetische tandheelkunde is in de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden. Zolang uw tandvlees en kaakbot gezond is en uw mondhygiëne op orde, kunt u in principe een esthetische behandeling ondergaan.

Bent u benieuwd hoe onze experts uw gebit weer kunnen helpen stralen? Schroom vooral niet en neem dan contact op met onze praktijk. We nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden en onze mogelijkheden met u te bespreken.