Algemene tandheelkunde | Valoris Tandartsen | Tandarts Almere
Wij nemen nieuwe patiënten aan
- almere duin -
- almere duin -

Algemene tandheelkunde

Het is belangrijk om met regelmaat een afspraak bij ons te maken voor een periodieke controle van uw gebit. Tijdens de periodieke controle wordt de algemene gezondheid van uw gebit nagekeken. We nemen samen met u de dagelijkse mondverzorging door en maken indien nodig een actieplan om de algehele mondhygiëne te verbeteren. Het doel van de periodieke controle is waar mogelijk pijnklachten aan uw gebit te voorkomen dan wel te verhelpen.

Behandelingen die vallen onder de algemene tandheelkunde zijn bijvoorbeeld: periodieke controles, vullingen, kroon- en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen en extracties. Deze behandelingen voeren wij dagelijks uit, u weet dus dat u altijd kunt rekenen op een ervaren tandarts.

Kleine ingrepen kunnen vaak tijdens de periodieke controle worden uitgevoerd. Wanneer dit niet het geval is, zullen we samen met u een afspraak maken om de behandeling op een later moment uit te voeren. We zorgen er natuurlijk altijd voor dat u goed ingelicht bent, voordat we met de behandeling van start gaan.

De tandarts zal u voor een grotere behandeling altijd inlichten omtrent:

  • te verwachten resultaten
  • de mogelijke risico’s
  • het aantal behandelingen
  • de duur van het traject
  • het kostenplaatje
  • eventuele alternatieve behandelingen

Informatie over behandelingen kunt u nalezen in de gezondheidsinformatie op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. U kunt in overleg met ons worden verwezen naar andere praktijken voor onder meer kaakchirurgie, orthodontie en implantologie.

Eerste consult

Bent u een nieuwe patiënt? Dan leren wij u en uw gebit graag kennen tijdens het eerste consult.
Tijdens deze afspraak neemt de tandarts de tijd om uw gebit te onderzoeken. Hierna stelt de tandarts in overleg met u een behandelplan op om (eventuele) gebitsproblemen te voorkomen en/of aan te pakken. Hierbij is het gebruikelijk dat er röntgenfoto’s van het gebit gemaakt worden om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de staat van uw gebit. Indien er recente röntgenfoto’s zijn bij uw vorige tandarts, ontvangen wij die graag op tijd, zodat wij kunnen beoordelen of er al dan niet nieuwe röntgenfoto’s gemaakt moeten worden. Heeft  u tijdens dit consult vragen en/of opmerkingen? Stel ze gerust!

Periodieke controle

Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden, controleren we uw gebit bij Valoris Tandartsen twee keer per jaar tijdens de periodieke controle. Door één keer per half jaar langs te komen kunnen eventuele gebitsproblemen worden voorkomen of worden verholpen voordat er pijnklachten optreden.

Tijdens de periodieke controle beoordeelt de tandarts uw gebit en de mondgezondheid. Soms is het noodzakelijk dat er foto’s worden genomen om de gebitssituatie beter te kunnen bepalen. Afhankelijk van de bevindingen tijdens de controle wordt besloten of er een vervolgafspraak moet worden ingepland.

Vullingen

Een vulling wordt geplaatst wanneer er een deel van uw tand of kies verloren is gegaan of beschadigd is geraakt. Een vulling zorgt ervoor dat u uw tand of kies weer kunt gebruiken en pijnklachten worden verholpen.

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Door de huidige adhesieve technieken is het vaak niet meer nodig om een volledige kroon te maken. Uw tandarts beoordeelt wat de mogelijkheden zijn.

Een kroon en/of brug kan ook voor esthetische doeleinden geplaatst worden, bijvoorbeeld wanneer tanden en/of kiezen verkleurd of slecht gevormd zijn of wanneer er tanden en/of kiezen missen.

Wortelkanaalbehandeling

Bij ontstekingen aan een tand of kies moet een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd om pijn te verhelpen en om verdere infecties te voorkomen. Deze behandelingen worden ook wel zenuwbehandelingen of endodontologische behandelingen genoemd.

Extracties

Een tand of kies is niet meer te behouden bij ernstige botafbraak, ernstige aantasting door tandbederf, of door onherstelbare breuk na een trauma. Wanneer een tand of kies niet meer te behouden is, wordt deze verwijderd door uw tandarts. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de kaakchirurg voor deze behandeling.